张倩茹
发布时间: 2018-06-03 浏览次数: 998

张倩茹,1981年10月生,安徽省亳州人。2003年专科毕业于淮南师范学院化生教育专业;08年就于安徽师范大学学化学与材料科学学院,攻读硕士研究生并获理学硕士学位; 2012年进入淮南师范学院化学与化工系工作,主要从事有机合成、组合化学和抗肿瘤新药研发等方面的研究。

发表的论文主要有:

lSensitive DNA-hybridization biosensors based on gold nanoparticle for testing DNA damage by Cd(II) ionMicrochimica Acta

lOxidative damage to DNA by 1, 10-phenanthroline/ L-threonine copper (II) complexes with chlorogenic acid. Biometals

lThe interaction of taurinesalicylaldehyde Schiff base copper(II) complex withDNA and the determination of DNA using the complex as a fluorescence probe. (Spectrochimica Acta Part A)